Pages Navigation Menu

Beloning naar waarde

beloningAls het om vergoedingen gaat, hanteer ik een andere vorm dan je gewend bent. Geld is handig, ik leef er ook van. Maar het heeft ook zo z’n valkuilen.

Een beloning: het impliceert dat je iets goed gedaan hebt. Iets verdient hebt. Althans, in het beste geval. En wanneer heb je iets verdient dan? Wanneer mag je iets hebben? Als je het goed gedaan hebt? Als de ander tevreden is? Als jij tevreden bent? En wie bepaald de hoogte van de beloning? Jij of ik?

Ik vind het raar dat je vooraf al kunt weten wat de waarde van een dienst is. Daarom bepaal jij ná een reading wat de waarde is, jij bepaalt de beloning. Ik laat me graag verrassen door jouw beloning. En zal daar geen oordeel over hebben.

Ja, ik heb wel een voorwaarde. Je moet namelijk wel bereid zijn mij te belonen, het systeem is namelijk gebaseerd op gelijkheid en evenwicht en niet een manier om gratis readings te krijgen. Ben je blij? Betaal me dan zoveel als goed voelt.

Als je het een spannend idee vind, bang bent om niet genoeg te betalen, of wat dan ook, dan daag ik je uit om voor jezelf eens te kijken wat er precies bij je speelt. En weet dat wat ik denk er niet toe doet, want wat ik denk is mijn verhaal.

Het idee van beloning naar tevredenheid is niet helemaal nieuw. Martijn Aslander spreekt al lang over deze vorm van beloning en werkt ook al lange tijd zo (edit: het lijkt dat hij het weer heeft losgelaten). Ik steun deze vorm van beloning in ieder geval voor de volle 100% en hoop natuurlijk dat andere organisaties gaan volgen. Het hoeft niet ineens, maar speel er eens mee.

Betalen kan contant, per overschrijving of via deze Paypal link.